Rustning og Skjold


Rustninger skal være så ekte som mulig. Vi er fleksible i godkjenningen av rustninger, men aluminiumsfolie surret rundt hodet og festet med syltetøystrikk holder ikke som hjelm, mens en ordinær sykkelhjelm som er kamuflert og "dandert til" på en brukbar måte kan komme til å bli godkjent. Selv om vi godkjenner slike "illusjonsløsninger" mener vi at en rustning også bør veie det den veier, prøv derfor å ha rustningsdeler i mest mulig korrekt metalltype.

Du øker din evne til å motta slag hvis du har rustning på deler av eller hele kroppen. Hjelm eller annen type forsterket hodeplagg gir deg et poeng ekstra over hele kroppen, fordi det ikke er tillatt med slag mot hodet. Poengene du får for øvrige rustningsdeler gjelder bare på de steder av kroppen som er dekket. Du får beskjed før liven starter hva du har av poeng, etter hva slags rustning du har.

Bonuser for rustning

Hjelm 1 poeng
Tykt stoff/2mm skinn/pels 1 poeng
4mm tykk hud/lær 2 poeng
Ringbrynje m/ ordinær polstring 3 poeng
Ringbrynje m/tykk polstring 4 poeng
Platerustning 5 poeng

Skjold skal i likhet med rustninger og våpen godkjennes før bruk. De skal som en grunnregel være lette og solid polstret over det hele.

Skjold ødelegges ikke i kamp med mindre du som spiller mener det er sannsynlig at skjoldet har tatt utrolig mange treff. Vi overlater dette til spillernes skjønn, noe vi regner med medfører at ingen skjold noensinne vil bli ødelagt... ;)

Rustninger blir ødelagt når den har tatt skade lik bonuspoengene den gir. Videre treff vil da skade spilleren selv. Merk at en rustning som gir 3 ekstra poeng har 3 poeng totalt, uavhengig av hvor på kroppen man blir truffet.