Skade og Død


Død i kamp

Om du mottar et treff skal du skrike ut i smerte og spille på at du er blitt skadet (Conan-grynt er forbeholdt barbarene i nord). Om du har mottatt flere treff enn du har kroppspoeng skal du falle om og miste bevisstheten. Du skal bli liggende til noen kommer og hjelper deg, og om dette ikke skjer, f.eks. om alle forsvinner fra kampområdet, skal du vakle ned til folk og spille hardt skadet. En rolle dør ikke automatisk i kamp med mindre man blir utsatt for et nådestøt. Et nådestøt er et markert slag på noen som ligger nede, og skal annonseres som sådan (til den som blir drept).

Om du blir streifet av et våpen så skal du ikke telle dette som et treff, men vi anbefaler at man teller slike ting som nettop det som er naturlig - et sår. Det er ikke et direkte skadepoeng, men et kjøttsår man bør få behandlet for å unngå infeksjon. Her legger vi igjen altså opp til spillernes ærlighet og dømmekraft. Du må ikke spille på det, men det er best om du gjør det, fra et rollespillmessig og stemningsmessig synspunkt.

Strupekutt

En person med 10 eller mer i Små Våpen (se kampreglene) kan drepe noen ved å kutte strupen på dem. Dette forutsetter at vedkommede faktisk greier å få en dolk nært nok (man kan ikke strupekutte noen med et tohånds-sverd), og at offeret er uvitende om hva man forsøker seg på. Dette er med andre ord en snikmorder-greie, og forekommer som oftest når offeret sover eller er bevisstløs av ymse årsaker. Om noen kutter strupen din er du altså død.

Svimeslag

En person med 6 eller mer i Nevekamp (se kampreglene) kan slå noen i svime. Dette forutsetter at vedkommede faktisk greier å komme nært nok, og at offeret er uvitende om hva som er i ferd med å skje (man kan m.a.o. ikke svimeslå noen i kamp). Om noen slår deg i svime skal du falle om og være bevisstløs i ca 10 minutter. Man får ingen skadepoeng av å bli slått i svime, men man bør spille på at man er litt groggy og desorientert en liten stund etter man våkner.

Gift

Spiser eller drikker du noe som smaker sitron er du blitt forgiftet (med mindre det er noe som faktisk skal smake sitron). Dette er en søvngift, og du skal late som ingenting. Etter ca 10 minutter begynner du å bli svært søvnig, og et par minutter etterpå sovner du og sover fast i en halvtime. Når du våkner, om du våkner, husker du bare at du ble trett og sovnet.

Spiser eller drikker du noe som smaker anis er du også blitt forgiftet (med mindre det faktisk skal smake anis). Dette er derimot en noe kjedeligere gift å bli utsatt for, da den tar livet av deg. Du skal kaste deg rundt og gurgle og klynke, og gjerne fråde og sikle, og deretter falle død om. Ikke bruk alt for lenge på å dø - ca et minutt burde nok holde.

Merk: Du har ikke mulighet til å bruke gift med mindre det er klart definert i rollen din.

Helbredelse

Et forbundet sår leges normalt etter 24 timer, mens et uforbundet sår bruker mye lenger tid. Man kan forbinde små sår selv, men større hugg krever spesiell kunnskap. Urtekyndige kan hjelpe med slikt, og noen urtekyndige kan også korte ned tiden det tar før et sår er helbredet betraktelig. Prester kan også helbrede sår, mens annen trolldom ikke vites om kan eller ikke kan. Om man en gang skulle være så (u)heldig å treffe på en trollmann så er det nok svært liten vits i å spørre om helbredelse. Det mest fornuftige er å se bort og gå litt raskere i en annen retning.