Skyggedalslæmsa Arkiv

Nyheter fra Aprans Sirkel, 1664 eMK

Simals Dag, 13. dag Aprans Sirkel, 1664 eMK

Uheldige Birger

(av Elin Rimdal)
Etter en lang og kald vinter har Birger klart å forfryse føttene sine flere ganger. Til tross for gjentatte befalinger fra Marwel om å holde seg innendørs, har Birger fortsatt å sitte utpå isen å fiske.
Til slutt gikk det koldbrann i den ene lilletåa, og da slakteren på stedet fikk høre om dette, anbefalte han å amputere tåa så det ikke ble verre. Birger var først skeptisk til dette, men da han fikk vite at han fikk sprit før amputasjonen var han mer enn villig til å gjøre det.
Birger ble med til slakteren og fikk en real støyt med sprit før slakteren hentet øksa. Slakteren var litt uheldig og på et øksehugg hadde han kappet av tre tær. Han renset såret i sprit og bandasjerte så godt han kunne. Birger fikk med seg en klunk sprit hjem for å rense såret selv.
Selvsagt var Birger en lydig kar og renset så godt han kunne, fra innsida...
Og mot alle odds ble Birger bra igjen etter noen uker, og var klar for å ofre en finger eller fler for mere sprit. Han prøvde alle mulige triks for å få fler forfrysninger, uten hell. Alltid var det noen som fant ham og dro ham med seg inn.
Da Marwel for et par dager siden hørte Birger og slakteren forhandle om en ny amputasjon, ble hun rasende og kjeppjagde både slakteren og Birger til skogs. Siden har ingen av oss sett hverken Birger eller slakteren....

Stakkars Birger.

Elin Rimdal