Skyggedalslæmsa Arkiv

Nyheter fra Frederics Sirkel, 1666 eMK

Olgas Dag, 23. dag Frederics Sirkel, 1666 eMK

En forbannelse?

(av Rafael Abrahamsen)
Folk har begynt å tro at en forferdelig forbannelse hviler over barna som fødes i Skyggenes Dal. Ikke så lenge etter at Maglars ekspedisjon kom til dalen, fikk Adela og Æthelstan barnet Aelfrick, og Aelfrick lever den dag i dag og er sunn og sterk. Men ingen av de andre barna som har blitt båret fram har vokst opp. Guldbjørg Fossen fødte et barn våren etter at Myrkvatn ble stiftet, men det var dødfødt. Dermut Funn og Marianna fikk en sønn, Mikal, på omtrent samme tid, som døde av feber vinteren etter. På Lauvås-gården har det blitt født ikke mindre enn tre barn; det første ble stjålet og ofret i et kjettersk rite av Benjamin Maglar etter at han hadde blitt besatt av skapningen som bodde i sverdet Blodsbror, det andre døde av sykdom ikke lenge etter, og nå har det siste Lauvås-barnet, en liten jente ved navn Miriel, forsvunnet. Det ble funnet spor i snøen som antyder at hun har blitt tatt av ørn.

Ingen vet hvorfor dette skjer, men folk er redde. Ikke bare har det blitt født unormalt få barn, men de få som har blitt født ser ut til å få møte en tidlig, grusom skjebne – alle unntatt Aelfrick. Noen har til og med begynt å hviske i krokene om at Stjernebarnet er skyld i at de andre barna dør...


Thorvalds Dag, 17. dag Frederics Sirkel, 1666 eMK

Har noen sett denne mannen?

(av Gammel-Irma)
Det snakkes meget i Kelnen om dagen. Fra hver skredderstue, i hver en smie og stall, og hver minste skitne vertshuskrok hviskes det om at Hertuge Dominic av Eir nå må ha blitt syk. Grunnen er at han har gjort noe han aldri har gjort før, nemlig etterlyst en fange, og samtidig erklært ham fredløs i hele verden, hvor enn han måtte befinne seg. Sist gang noen med lavere byrd enn kongen selv gjorde noe tilsvarende var for 578 år siden, da den sterkt sinnslidende jarl Herbert av Carella erklærte sin katt fredløs etter at den hadde latt seg klappe av jarlens nevø. Fangen beskrives som en ung, mørk mann av imperisk herkomst. Hertugen selv karakteriserer fangen som "det verste avskummet Imperiet noen sinne har klart å produsere" og fortsetter med å etterlyse ham for "forbrytelser mot alle anstendige mennesker og dyr på Eiron". Det blir videre erklært at en hver person som på noe som helst vis, bevisst eller ubevisst, hjelper fangen, blir straffet med døden. Det samme gjelds de som unnlater å gi opplysninger om rømlingen. Fangevokterne som i et svakt øyeblikk ikke passet jobben sin, er hengt opp på Kelnens bymurer til skrekk og advarsel for å bli plukket ren av kråkene. Vitner sier at det siste den ene ropte før han døde av utmattelse var "Redd Raphael! Redd Raphael". Befolkningen lurer nå på hva denne fangen har gjort for å fortjene hertugens hat på denne måten, og hvor han nå befinner seg.


Tristans Dag, 15. dag Frederics Sirkel, 1666 eMK

Lys i Natten!

(av Rafael Abrahamsen)
Det skåles i vin og øl ved den eiriske fronten mot Imperiet! Helt uventet har nordhæren forlatt sine poster og satt kursen sørover. Tropper er flyttet fra fronten mot sør til fronten mot vest. Det ryktes at noen bolde tropper til og med har gått til motangrep og herjer i skrivende stund med baktroppene til den imperialske nordhæren. Imperiets forsvarsverker og militære anlegg ved fronten er satt i brann, og det vil koste dem tid og penger å starte en ny front mot Eiron. Hverken kongen eller moderkirken har kommet med uttalelser, men mange sier at kongen nå har fått det pusterommet han trengte for å kaste Da-Rachas på sjøen. Noen gale stemmer hevder også at kongen selv er på vei mot fronten for å lede motangrepet.