Skyggedalslæmsa Arkiv

Nyheter fra Januks Sirkel, 1666 eMK

Lindas Dag, 22. dag Januks Sirkel, 1666 eMK

Imperiet brenner!

(av Rafael Abrahamsen)
Her om kvelden, mens vi gjorde slutt på det som var igjen av mjøden etter vintersolvervsfesten, ble jeg sittende og snakke med Rimdal. Dette er det han kunne fortelle meg:

"Som den store oppdagelsesreisende jeg er, hadde jeg satt meg fore å besøke den nye Imperiske bosetningen. Jeg hadde med en dunk av den meget eksklusive Rimdalsmjøden som velkomstgave. Etter en liten oppvarmingsrunde rundt Myrkvatn returnerte jeg og fikk med meg en veiviser/bærer. Så bar det rett til skogs. Da vi ankom leiren var byggearbeidet kommet et stykke, men ingen hus sto enda ferdig. Det var en opprørt stemning i leiren, og det ble fort klart at det nettopp hadde kommet nye folk fra Imperiet. De kunne skjelvende fortelle meg at det hadde brutt ut stridigheter i Imperiet, mellom Anaximanders lojale styrker og en opprørsbevegelse ledet av handelsfamilier fra byene Pamora, Sattigulia, Hormuz, Nad-el-Uli og Merva. De har reist enorme hærer og har allerede fengslet alle De Rene familiene. De har sendt ut hundrevis av budbringere som reiser rundt i landet og maner til krig. Budskapet er at alle som slutter seg til kampen skal bli frie borgere når krigen er vunnet. Anaximander og De Rene skal styrtes og det skal sluttes fred med nabostatene. Det gikk rykter om store slaveopprør i enkelte byer.

"Riktig nok var det en opprørt stemning i leiren, men så snart Rimdalsmjøden kom på bordet ble stemningen straks bedre. Veldig mange av dette merkelige folket var avholdsfolk og ga sine krus til meg og min veiviser. Det skulle gå to dager før vi satte kursen hjem igjen."