Skyggedalslæmsa Arkiv

Nyheter fra Julias Sirkel, 1666 eMK

Simals Dag, 31. dag Julias Sirkel, 1666 eMK

Ny stillstand i krigen

(av Rafael Abrahamsen)
De da-rachanske styrkene har nå nådd forbi Eir-elven, og gjeninntatt sine befestninger der. Et åpent angrep vil garantert feile for de eiriske styrkene, som nå har slått leir på østbredden av elven. Noen av dem har samtidig blitt sendt nordover, i frykt for a horden fra Vargheim skal slå til mot Eir.

Den eiriske moralen var høy etter seieren ved Tallion, men nå er den igjen svinnende. Ikke bare gjorde massakren i Esobar sitt for å skade moralen, men da-rachanerne skyter også de avkappede hodene fra Esobars innbyggere ned over den eiriske hæren med jevne mellomrom...


Fredens Dag, 22. dag Julias Sirkel, 1666 eMK

Handelssanksjoner mot Panzotta

(av Rafael Abrahamsen)
På grunn av frykt for pest, har handelsskip fra Panzotta opplevd at de har blitt nektet å komme til land både i Imperiet, Eiron og Da-Rachas. Nesten ingen kjøpmenn vil ha varene deres i frykt for å bli smittet, og de som har tatt inn varer til tross for pesten, har opplevd at de er nesten umulige å selge så snart det har blitt kjent at varene har vært panzottiske. Dette har ført til at prisen på enkelte varer, som fisk og særlig vin, som nå heller ikke er tilgjengelig fra Heranis, har steget eksplosivt.


Lindas Dag, 09. dag Julias Sirkel, 1666 eMK

Merkelig stein funnet

(av Erik Rimdal)
”I dalen er det vel kanskje jeg som er den mest beleste mineralogen og som samtidig har praktisk erfaring fra både leting etter mineraler og gruvedrift. Selv om det til nå ikke har vært noen ”gullgruve” for meg, interesserer jeg meg fortsatt stort for alt av mineraler. Her om dagen kom en gutt ved navn Sebastian springende med en stein til vertshuset. Den var helt svart og av en merkelig konsistens. Jeg hadde aldri sett noe lignende og presenterte det derfor for dalens vismenn i Skyggenes Kollegium. De hadde heller aldri sett noe lignende og det viste seg etter noen forsøk at denne steinen hadde en eksepsjonell hardhet. Her var det på tide å kalle inn eksperter. Agatermon Heffalitos er en sagnomsust alkymist som er kjent for å kreert utrolig eksplosjoner og kreasjoner. Han går for å være den største ekspert på området, og det ble sendt bud på ham sporenstreks. Nå håper vi bare han kommer i løpet av sommeren, slik at han kan finne ut av denne steinen. Jeg er helt overbevist om at dette er oppdagelsen som vil gjøre dalen til den rikeste byen i verden på kort tid. ”


Moderens Dag, 04. dag Julias Sirkel, 1666 eMK

Døden i Esobar

(av Rafael Abrahamsen)
Med kong Roderick og baron Raul i spissen, har Eirons samlete våpenmakt fulgt de da-rachanske styrkene til Esobar, som tidligere har blitt okkupert av invasjonstyrken. Men da kongen nådde Esobar, skulle det vise seg at byportene var åpne, og ikke et menneske var å se, verken eironitt eller da-rachaner.

Kongen ante en felle, og sendte ned en mindre tropp for å sikre byen. Mindre enn en time gikk før soldatene kom tilbake, og kunne forferdet melde at hver eneste borger i Esobar hadde blitt slaktet, kvinner, menn, barn og gamle; hodene deres hadde blitt fjernet og innvollene deres hadde blitt revet ut og spredd i gatene.

Roderick var rasende og full av sorg, og beordret at en del av soldatene skulle begynne å rydde byen, mens resten skulle fortsette forfølgelsen av da-rachanerne. Men ikke før hadde soldatene gått inn og begynt arbeidet... før hele byen sto i flammer. Noen av soldatene var i stand til å redde livet, og kunne melde at brannpiler hadde blitt skutt fra skogen og på utvalgte tak, som tydelig hadde blitt dynket i olje på forhånd.

Flere hundre soldater og tusenvis av borgere i Esobar hadde måtte bøte med livet. Dette er i sannhet en sorgens dag for Eiron, og for håpet om snarlig fred.