Skribenter i SkyggedalslæmsaRagnar Ødegard
(Roy W. Andersen)
Født: 1632 eMK

Ragnar er en tidligere omreisende fra langt nord i Kongeriket. Han slo seg sammen med følget ledet av magistrat Benjamin Maglar på vei til Skyggenes Dal, og har siden bosatt seg i Myrkvatn. Er ofte å finne på Den Vraltne Galte sammen med slakteren Øystein Dalen, med minst ett krus mjød foran seg. Kalles ofte "Ranglar" av sambygdninger.

Rafael Abrahamsen
(Ole Ingvar Stene)
Ingen Informasjon

Erik Rimdal
(Martin Fjeldvær)
Opportunist og forrettingsmann fra Svartsjø. Tidligere eier av Vertshuset "Den Vraltende Galte," og initiativtaker til den første ekspedisjonen til Skyggenes Dal. Vertshuset "Den vraltende Galte" ble solgt til Alvar Malthus under Skyggene Truer.

Elin Rimdal
(Wenche Wolter)
Født: 1639

Lillesøstra til Erik Rimdal. Har i mange år jobbet som kirkeautorisert kokke på Den Vraltende Galte. Ble med til Skyggenes Dal for å hjelpe sin bror med å starte opp igjen Galten.

Steinar Bjørkvikshaug
(Arnt Nordli)
Født: 1632 EMK

Vennlig skrue som reiser rundt i Eiron for å selge smått og stort som gir klingende mynt i kassen. Har venner blandt alle klasser i Eiron og er en ryktespreder av rang.

Dr. Solomon Brynn
(Håvard Haugrud)
Dr. Solomon Brynn er en omreisende aldrende mann, som ser ut til å ha slått seg til ro i Skyggenes Dal. Han har opplevd en hel del på sine vandringer og kan en hel masse om skumle og mystiske ting. Og skulle det passe seg slik har han nok en liten historie å fortelle. Kan lett kjennes igjen på stokken han bærer. En trestokk med en innskåret drage.

Gammel-Irma
(Cecilie Fjeldvær)
Myrkvatns mest høylydte innbygger. Gammel som alle hauger, og selv om man av og til med rette kan tro at mye rart ikke stemmer oppi hodet på Gammel-Irma, virker hørselen perfekt. Får med seg det som er å vite.