Moderens Vrede


Siste Infoskriv (7. august 2003)


Roller har da blitt sendt ut på både e-mail og på post til dem som ville ha det. Hvis det er spørsmål eller kommentarer på rollene, vil vi gjerne høre fra dere. Det er bedre å spørre enn å anta og ta feil.

Som de fleste av dere antagelig har fått med dere, ligger det flere kompendier ute på nettsidene våre. Det vil neppe dukke opp mye nytt før liven, men det er muligheter for at ting skjer i Folk og Skrømt, Læmsa og kultursidene blir oppdatert. Merk at kompendiene er obligatorisk lesning for alle! Reglene er viktige å kunne, og informasjonen om verdenen er viktig for å gjøre spillet så virkelig som mulig. Vi forventer ikke at alle skal kunne alt, men at dere leser kjapt over det meste er en selvfølge.

Været i Trøndelag er som kjent svært ustabilt. Vær derfor klar for all slags vær. Hvis du har mulighet til det, ta med et ekstra kostyme, og selv om det er varmt på onsdag, ikke legg igjen ullkappa hjemme. Det kan bli kaldt om natta, så ta med sikkelig soveutstyr. Solkrem og en eller annen form for hodeplagg er en god ide, så slipper du problemer med sola. Det er plenty mygg og knott i området, så ta med myggmiddel. Det ryktes dog at den verste plagen er over.

Innsjekking og Spillstart

Innsjekk starter tidlig på onsdag (klokka 12:00), og briefing klokka 18:00, med spillstart mer eller mindre umiddelbart etter dette. Merk at det kommer kun til å bli et kort avbrudd mellom briefing og spillstart, så være i kostyme når briefingen starter. Hvis noen har problemer med å rekke disse tidspunktene, ta kontakt så snart som mulig.

Spillslutt

Spillet slutter en eller annen gang natt til søndag. Etter dette blir det opprydding og nedrigging. Alle som hjelper til får umåtelig store mengder goodwill av arrangørene.

Hvordan komme seg frem

For å komme til stedet med buss, gjør man slik: Rørosekspressen går fra Sentralstasjonen, stopper nest øverst i Munkegata, Samfundet og videre mot Heimdal, Klett osv. Den stopper også på Melhus og Støren. Fra Samfundet til Gåre i Haltdalen koster det for student 70 kr. Når bussen er kommet til Singsås, er du framme om en halv time. Bussen er på Gåre ca 15 minutter før Haltdalen S-lag(som det står på ruta), og stopper rett ved broa om du ber om det.


Rutetider Onsdag 13. august

Tog Trondheim - Haltdalen
AvgangAnkomst
08:4510:26
16:1017:54
Buss Trondheim - Haltdalen (Avgang fra Jernbanestasjonen)
AvgangAnkomst
08:0810:25
12:3815:00
15:0817:35


Rutetider Søndag 17. august

Tog Haltdalen - Trondheim
AvgangAnkomst
16:5918:55
19:5821:37
Tog Støren - Trondheim
AvgangAnkomst
14:1915:00
18:0218:55
Buss Haltdalen - Trondheim (Avgang fra Haltdalen S-lag)
AvgangAnkomst
19:0021:15
Buss Støren - Trondheim
AvgangAnkomst
12:4013:45
13:4014:45


Ring oss og gi beskjed når dere kommer til Haltdalen, så blir dere hentet. Dersom dere tar buss, be sjåføren om å stoppe ved brua på Gåre. Dere vil også bli kjørt til buss/tog på søndag.

Hvis du vil kjøre selv, gjør du slik:

Kjør sørover mot Oslo fra Trondheim. Når du kommer til Støren, ta av til Røros. Følg veien ca. 40 min, da kommer du til et sted som heter Gåre. Sving da til høyre med en gang, over brua. Da kommer du til et lite kryss. Der er bomkassen, det koster kr 25,-, Ta en konvolutt, skriv på reg.nr på bil, og putt pæng oppi, riv av lappen og legg synlig i ruta. Innsjekking til liven vil også foregå her.

Penger

Pengesystemet ble brukt på Skyggene Truer er ikke lenger i bruk. Dette er retroaktivt, systemet som nå ligger på våre hjemmesider har vært brukt i flere hundre år. Merk at norsk mynt er ikke en del av dette systemet lenger, men at du vil trenge norsk mynt når du kjøper mat og drikke på vertshuset, i tillegg til å betale med spillpenger.

Mat og drikke

Det blir som sagt mulig å kjøpe både mat og drikke på vertshuset.

Toalett

Det er en utedass i Landsbyen, men vi ser helst at dere bruker festivaldassene vi har leid inn, med mindre det er akutt eller veldig farlig å oppholde seg ute. Disse vil blir plassert ved parkeringsplassen.

Vasking og svømming

Vaske seg kan man gjøre i innsjøen, og det er ypperlige muligheter for å bade - tilbring dog ikke hele liven i Damtjønna. Uansett hvor god du er til å svømme, bad ikke alene, og ikke om natta. Svøm ikke for langt ut, det ryktes at det bor merkelige ting der vannet er dypest.

Kommunikasjon

Det er mobildekning i området, og det vil være mobiltelefon i arrangørleiren. Oddsen er også god for at flere av arrangørene har telefon på seg. Tar dere med telefoner, sku dem av og legg dem igjen i bagasjen. Hvis dere bruke telefonen under liven, gå ned til arrangørleiren.

Verktøy

De av dere som har roller som skal hamre og sage litt, ta med livekompatibelt verktøy. Vi forlanger ikke all verden her, bare dekk til plasthåndtak og slike ting.

Ved

Vi skaffer ved. Det er ikke umulig at dere må hogge den opp i spill.

Lys

Ta med lykter hvis dere har. De som var på Skyggene Truer vet hvorfor. Husk at noen eier lykta som du tar med deg i det du løper ut for å slåss, og vedkommende vil ha den tilbake. Vær forsiktig med levende lyskilder. Hvis noen blir slått ned med en lykt kan den skyldige se fram til mye og heftig dasstømming.

Søppel

Ikke la plastposer og lignende ligge og slenge. Samle det opp og gjem det til spillet er slutt. Jo færre moderne gjenstander man ser rundt i området, i teltene og på vertshuset, jo mer virkelig blir illusjonen for oss alle.

Det var alt. Er det noen spørsmål nøl ikke med å ta kontakt.Vi sees i Skyggenes Dal!

PS! Fortsatt ikke fått rolle? Da er det meget mulig at du ikke har betalt! Ta kontakt snarest!