Skumringens Vokter


Kalde, harde bølger slo inn over dekket på Den Blå Rose og truet med å dra med seg mannskapet ut i den svarte sjøen. Mennene klamret seg til riggen, ripa eller hva de enn måtte få tak i, og mer enn en av dem mumlet en kjapp bønn til Galathos om at de skulle få se sine hjem igjen. Borte var den tropiske varmen som hadde plaget dem i flere uker, og den tidligere så sterke ettermiddagssolen var nå en knapt merkbar flekk av lys bak de tilsynelatende evigvarende skyene.

Den Blå Rose hadde for andre gang kommet inn i Stormhavet. Hun var det eneste skip som hadde kommet ut igjen, og denne gangen skulle hun enda lengre inn. En ny bølge drønnet inn på dekk og fikk aktermasten til å klage høylytt av sammenstøtet, samtidig som en veldig tordenkile lyste opp hele skipet i det den rev over den beksvarte himmelen. Et voldsomt, øredøvende skrall av torden kom sammen med lynet; det var ikke tvil om at tordenkilen hadde vært nær.

Kaptein Abraham LaVega lot seg ikke skremme. Han hadde sett Stormhavet i hvitøyet før; og selv om han kanskje ikke hadde ledd der og da, hadde han kommet levende fra det og det samme hadde mesteparten av mannskapet. Han hadde seilt langs Isveggen vinterstid; han hadde kjempet seg ut av havnen i Cnidus under tung ballistaild fra imperialske forsvarsverker; han hadde sloss mot kirraiske pirater; han hadde krysset D'marcaleshavet uten å følge land, og raskere enn noen andre; han hadde vært det første menneske på dusinvis av store og små øyer og sloss mot alle slags tenkelige og utenkelige monstre der.

Det var ingen tvil om hvem som var den største sjøhelten og oppdageren i Panzottas historie. Donatello D'marco? Aldri! D'marco var en lett forfyllet tåpe som med tilfeldighet og flaks hadde oppdaget at man kunne seile rundt verden. SELVFØLGELIG kunne man det! Og man kunne gjøre det på langt raskere vis enn det D'marco hadde gjort, og likevel hadde han fått et hav oppkalt etter seg. LaVega kastet noen våte hårstrå ut av ansiktet, og dro roret hardt og fort mot babord for å ri med vindkastene og hindre elementene i å rive skipet i filler.

De tunge bølgene slo som en kjempes knyttnever mot skroget, og fikk Den Blå Rose til å krenge kraftig. I øyekroken så LaVega en av matrosene miste taket på riggen, før den stakkars sjømannen forsvant i mørket utenfor skipet. LaVega bet tennene sammen og la all sin vekt og styrke på roret. Denne stormen kunne han ikke ri ut; han måtte passere igjennom den, overvinne den. Uten å flytte roret så mye som en skrupell i gal retning brølte han ut en rekke ordrer, og stålsatte seg.

Han så den bleke skyggen av solen som nå var nesten usynlig bak skyene, den var i ferd med å forsvinne ned i det svarte havet. Natten falt snart på. Nå. Nå skulle Stormhavet overvinnes.


Siste Infoskriv


Roller har da blitt sendt ut på både e-mail og på post til dem som ville ha det. Hvis det er spørsmål eller kommentarer på rollene, vil vi gjerne høre fra dere. Det er bedre å spørre enn å anta og ta feil.

Som de fleste av dere antagelig har fått med dere, ligger det flere kompendier ute på nettsidene våre. Det vil neppe dukke opp mye nytt før liven, men det er muligheter for at ting skjer i Læmsa eller at Folk og Skrømt og kultursidene blir oppdatert. Merk at kompendiene er obligatorisk lesning for alle! Reglene er viktige å kunne, og informasjonen om verdenen er viktig for å gjøre spillet så virkelig som mulig. Vi forventer ikke at alle skal kunne alt, men at dere leser kjapt over det meste er en selvfølge.

Været i Trøndelag er som kjent svært ustabilt. Vær derfor klar for all slags vær. Hvis du har mulighet til det, ta med et ekstra kostyme, og selv om det er varmt på onsdag, ikke legg igjen ullkappa hjemme. Det kan bli kaldt om natta, så ta med sikkelig soveutstyr. Solkrem og en eller annen form for hodeplagg er en god ide, så slipper du problemer med sola. Det er plenty mygg og knott i området, så ta med myggmiddel. Den verste plagen pleier dog å være over på denne tiden av året.

Innsjekking og briefing

Innsjekk starter klokka 12:00 på onsdag, og briefing klokka 18:00, med spillstart mer eller mindre umiddelbart etter dette. Merk at det kommer kun til å bli et kort avbrudd mellom briefing og spillstart, så være i kostyme når briefingen starter. Hvis noen har problemer med å rekke disse tidspunktene, ta kontakt så snart som mulig.

Spillstart og spillslutt

Spillet slutter en eller annen gang natt til søndag. Etter dette blir det opprydding og nedrigging. Alle som hjelper til får umåtelig store mengder goodwill av arrangørene.

Transport til og fra spillet

For å komme til stedet med buss, gjør man slik: Rørosekspressen går fra Sentralstasjonen, stopper nest øverst i Munkegata, Samfundet og videre mot Heimdal, Klett osv. Den stopper også på Melhus og Støren. Fra Samfundet til Gåre i Haltdalen koster det for student ca. 70 kr. Når bussen er kommet til Singsås, er du framme om en halv time. Bussen er på Gåre ca 15 minutter før Haltdalen S-lag (som det står på ruta), og stopper rett ved broa om du ber om det.

Rutetider onsdag 10. august

Tog Trondheim - Haltdalen
Avgang Ankomst
09:50 11:29
16:15 17:57
Buss fra Trondheim S - Haltdalen
Avgang Ankomst
08:08 10:20
12:38 15:00
15:08 17:25

Rutetider søndag 14. august

Tog Haltdalen - Trondheim
Avgang Ankomst
17:13 18:55
20:18 22:00
Tog Støren - Trondheim
Avgang Ankomst
14:19 15:00
18:02 18:55
Buss Haltdalen S-lag - Trondheim
AvgangAnkomst
18:35 20:40
Buss Støren jernbanestasjon - Trondheim
AvgangAnkomst
12:40 13:45
13:40 14:45
16:40 17:45
18:40 19:45
19:40 20:45

Ring oss å gi beskjed når dere kommer til Haltdalen, så blir dere hentet. Dersom dere tar buss, be sjåføren om å stoppe ved brua på Gåre.

Dere vil også bli kjørt til buss/tog på søndag.

Hvis du vil kjøre selv, gjør du slik:

Kjør sørover mot Oslo fra Trondheim. Når du kommer til Støren, ta av til Røros. Følg veien ca. 40 min, da kommer du til et sted som heter GÅRE. Sving da til Høyre med en gang, over brua. Da kommer du til et lite kryss. Der er bomkassen, det koster kr 25,-, Ta en konvolutt, skriv på reg.nr på bil, og putt pæng oppi, riv av lappen og legg synlig i ruta. Her sitter også vi og gjør innsjekking til liven.

Penger

Pengesystemet ble brukt på Skyggene Truer er ikke lenger i bruk. Dette er retroaktivt, systemet som nå ligger på våre hjemmesider har vært brukt i flere hundre år. Merk at norsk mynt er ikke en del av dette systemet lenger, men at du vil trenge norsk mynt når du kjøper mat og drikke på vertshuset, i tillegg til å betale med spillpenger.

Mat og drikke

Det blir som sagt mulig å kjøpe både mat og drikke på vertshuset. Dette er begrenset til spekefat (under hele spillet), samt middag på torsdag, fredag og lørdag. Vi har ikke kapasitet til å maten alle hver dag, men hvis dere VET at dere vil spise på vertshuset, si gjerne i fra slik at vi kan planlegge litt. Priser er som følger:

Øl, 0,5 ltr 30,-
Mjød, 0,5 ltr 20,-
Kaffe, 1 kopp 1,-
Te, 1 kopp 1,-
Saft, 1 ltr 5,-
Suppe (type Rett i Koppen) 10,-
Spekefat 30,-
Middag 40,-
Nøttepose 25,-
Eple 5,-

Toalett

Det har blitt leid inn festivaldass, som vil blir plassert ved parkeringsplassen. Utedassen i Landsbyen vil ikke være i bruk.

Vasking og svømming

Vaske seg kan man gjøre i innsjøen, og det er ypperlige muligheter for å bade - tilbring dog ikke HELE liven i Damtjønna. Uansett hvor god du er til å svømme, bad ikke alene, og IKKE om natten. Svøm ikke for langt ut, det ryktes at det bor merkelige ting der vannet er dypest...

Kommunikasjon

Det er mobildekning i området, og det vil være mobiltelefon i arrangørleiren. Oddsen er også god for at flere av arrangørene har telefon på seg. Tar dere med telefoner, sku dem av og legg dem igjen i bagasjen. Hvis dere MÅ bruke telefonen under liven, gå ned til arrangørleiren.

Verktøy

De av dere som har roller som skal hamre, sage eller grave litt, ta med livekompatibelt verktøy. Vi forlanger ikke all verden her, bare dekk til plasthåndtak og slike ting.

Ved

Vi skaffer ved. Det er ikke umulig at dere må hogge den opp i rolle. Noen telt vil også ha gassovner.

Lys

Ta med dere lykter hvis dere har. De som har vært på Skyggene Truer og Moderens Vrede vet hvorfor. Husk at noen eier lykta som du tar med deg i det du løper ut for å slåss, og vedkommende vil ha den tilbake. Vær forsiktig med levende lyskilder. INGEN skal sloss i nærheten av åpen ild. Hvis noen av SISene blir slått ned med en lykt, kan den skyldige se fram til mye og heftig dasstømming.

Søppel

Ikke la plastposer og lignende ligge og slenge. Samle det opp og gjem det til spillet er slutt. Jo færre moderne gjenstander man ser rundt i området, i teltene og på vertshuset, jo mer virkelig blir illusjonen for oss alle. Hvis alle gjør en liten innsats på dette, vil spillområdet være så nært perfekt som man kommer.

Møter

Det blir møte for førstegangsliverne tirsdag 2. august, på St. Olavs Pub ved Nova kinosenter. Vi starter klokka 18:00 og tar gjennomgang av regler og diverse, samt spørsmål om roller og slikt. Hvis noen andre spillere ønsker å snakke med en arrangør (bare noen få av oss kommer til være der), er de også velkomne. Møtet er ikke obligatorisk for noen, men det er lurt å møte opp.

Hvis dere vil sosialisere og bli bedre kjent med de andre spillerne, er det samling hos Eva Hov 9. august (altså dagen før spillstart). Her kan man lære sanger, trene på å sloss, flikke på kostymer osv. Eva bor i Olaf Bulls vei 2 (i krysset mot General Bangs vei). Tar du trikk, gå av på Ferstad, gå ned bakken og kryss veien. Det er et gammelt, rødmalt hus med masse store trær i hagen. Tar du buss, gå av på Ugla eller Dalgård. Kart finnes på gulesider.no. Her kommer dessverre ingen arrangører til å dukke opp, da vi alt er ute og rigger.

Småting om rollene

Flere av dere har rollen Silas Nivelles på kjentfolklistene deres. Denne rollen har vi nå byttet kjønn på, og hun heter Sara Nivelles og spilles av Gunn Merethe B. Hernes (gunn.hernes@manglerud.vgs.no). Sara reiser sammen med Jana DePorit, som spilles av Marie Helene Gunnsdatter Hernes (gunnsdatter@hotmail.com), som er kirketjener i den Nye Moderkirke.. Det står også at Marcus Sangalus er rådgiver for Imperiefølget, dette er en rest fra forrige spill, og er ikke tilfellet på Skumringens Vokter. Vi har også en ledig rolle som vi svært gjerne kan tenke oss å besette; hvis du vet om noen som har lyst til å være med, få dem til å ta kontakt umiddelbart.

Vi sees i Skyggenes Dal!

PS! Fortsatt ikke fått rolle? Ta kontakt, SNAREST!