Skyggene Truer


Maglar dro sverdet ut av kroppen på den falne skapningen, og tørket det mørke blodet på den halvfrosne bakken. Han så seg rundt, og så at resten av trollene hadde møtt samme skjebne. Blodet sluttet å koke i årene hans, og magistraten roet seg ned før han plasserte sverdet i sliren.


"Nesten som i sangen," gliste Tore Syndfjord bort til sin bror Leif. Leif gryntet og gliste tilbake. "Sangen," sa Maglar spørrende mens han gløttet bort på de andre falne trollene, et troll som Varg og Ottre hadde skutt fullt av piler, og et annet som Ragnar sto og gliste over restene av. "Ja," nikket Tore, "Den med dvergene, vet du?" "Selvfølgelig," svarte magistraten tankefullt. Han klarte ikke befri seg fra følelsen av at noe var feil. Vandreren hadde sagt at han hadde sett skrømt. Sultne troll var ikke noe Vandreren ville kalle skrømt. Bortsett fra noen elg og annet vilt, var trollene det eneste levende de hadde sett.

Magistratens tanker ble avbrutt i det stifinner Holan Person kom løpende. "En innsjø forut," rapporterte han. "Masse åpent lende som duger bra til å sette opp hus på, og det er omtrent midt i dalen, slik du ville. Det er bare et problem..." Maglar rynket brynene. "Hvilket problem?" Holan klødde seg i nakken og så litt tvilende ut. "Vel... det er folk der. To stykker."

Maglar nærmest løp igjennom skogen, med Holan rett ved siden av seg. Plutselig stoppet han. "Hva er dette?" Han pekte med trukket sverd på det som hadde fått han til å stoppe. "En vei?" Holan trakk på skuldrene. "Hvorfor er det en grusvei i Skyggenes Dal?" Foran føttene på de to snodde det seg en smal vei av sand og grus i gjennom lendet. "De to må ha lagd den," svarte Holan, og trakk på skuldrene på nytt. Maglar nikket bekreftende, men så ikke ut som om han var helt fornøyd med det svaret. "De er rett her framme," forklarte Holan og begynte å gå. "Kom."

Ganske riktig, bare hundre meter til, og de kunne se dem, en kvinne og en mann, med bare en seilduk gjort om til et enkelt telt som beskyttelse mot vær og vind. Maglar kastet et raskt et kjapt blikk rundt seg, mest for å se til at Zerxes og Torgeir Torson og deres lag var i posisjon, men også for å passe på at det ikke var en felle. Det var dyktige krigere han hadde med seg, ingen tvil om det. Noen hadde blitt igjen en halv dagsmarsj unna, sammen med Lauvås-familien og hestene, men de beste var fortsatt med. Fornøyd med det han så, steg Maglar fram i syne og gjorde seg til kjenne.

"Vær hilset, godtfolk! Mitt navn er Benjamin Maglar - kan jeg spørre hvem så dere er? Jeg trodde ikke at det bodde folk her i Skyggenes Dal!" Mannen reiste seg straks, og hilste tilbake. "Jeg er Æthelstan, og dette er Adela," sa han og nikket mot den gravide kvinnen som satt ved siden av han. "Skyggenes Dal? Er det dette stedet heter? Vi har bare vært her en uke. Hva gjør dere her? Er det mange flere av dere?"

Maglar tenkte seg om et øyeblikk før han svarte den litt merkelige mannen. "Vi skal sette opp en bosetning her, og ja, vi er mange. Over åtti av oss har kommet hit, og tredve til venter et stykke unna. Men, hva gjør dere her? Det må ha vært en vanskelig reise, siden din kone er med barn og alt slikt...?"

"Jeg følte en... dragning hit," svarte Æthelstan, tydeligvis kjempende for å finne de riktige ordene. "Vi måtte komme hit. Og nå må vi bli..."

Maglar nikket sakte. "Vel, dere var her først - jeg har ikke tenkt å jage dere. Heller kunne jeg nok tenke meg å samarbeide... men... hvis dere kom for en uke siden... da kan ikke dere ha lagd veien...?" "Nei," svarte Æthelstan. "Vi gikk ut fra at den alltid har vært der."

Magistraten fortsatte å nikke, nå enda saktere. "Ja... den må alltid ha vært der."

Men hvem lagde den?


Tredje Infoskriv


Dette er tredje og siste infoskriv for Skyggene Truer. Roller har da blitt sendt ut på både e-mail og på post til dem som ville ha det. Hvis det er spørsmål eller kommentarer på rollene, vil vi gjerne høre fra dere. Det er bedre å spørre enn å anta og ta feil.

Det ligger allerede endel kompendier ute på nettsidene våre, og flere er på vei. "Modertro" og "Folk, skrømt og annet rart på Eiron" bør være ute i løpet av uka. Merk at ALLE KOMPENDIENE ER OBLIGATORISK LESNING FOR ALLE! Reglene er viktige å kunne, og informasjonen om verdenen er viktig for å gjøre spillet så virkelig som mulig. Vi forventer ikke at alle skal kunne alt, men at dere leser kjapt over det meste er en selvfølge.

Som dere kanskje har sett, har det snødd i byen denne uka, og det har det helt sikkert gjort i Landsbyen også. Det kommer til å bli kaldt, særlig om natta, så pass derfor på at dere har skikkelig utstyr og klær. Kom dere opp fra bakken når dere sover - ta med liggeunderlag og ulltepper til å ligge på. Ullundertøy under kostymet er ett sikkerstikk. Det samme er en skikkelig kappe.

Start og Slutt

Innsjekking starter klokka 17:00 på fredag, og briefing klokka 19:30, med spillstart umiddelbart etter dette. Merk at det kommer IKKE til å bli noe avbrudd mellom briefing og spillstart - vi går rett inn i spill. Hvis noen har problemer med å rekke disse tidspunktene, ta kontakt så snart som mulig.

Spillet slutter en eller annen gang på søndag ettermiddag. Etter dette blir det opprydding og nedrigging. Alle som hjelper til får umåtelig store mengder godvilje av arrangørene.

Transport

For å komme til stedet med buss, gjør man slik: Rørosekspressen går fra Sentralstasjonen, stopper nest øverst i Munkegata, Samfundet og videre mot Heimdal, Klett osv. Den stopper også på Melhus og Støren. Fra Samfundet til Gåre i Haltdalen koster det for student 70 kr. Når bussen er kommet til Singsås er du framme om en halv time. Bussen er på Gåre ca 15 minutter før Haltdalen S-lag (som det står på ruta), og stopper rett ved broa om du ber om det.

Bussavganger fra Trondheim

Avgang fra Jernbanen 0840 1240 1440 1510 2010
Avgang fra Munkegt 0845 1245 1445 1515 2015
Avgang fra Heimdal 0900 1300 1500 1530 2030
Avgang fra Melhus 0915 1315 1515 1545 2045
Fremme 1045 1450 1650 1720 2055

Togavganger fra Trondheim

Tog fra Trondheim 0840 1640
Fremme i Haltdalen 1021 1834

Vi vil kjøre skytteltrafikk fra broa for de som trenger det, men ring og gjør avtale på forhånd (senest når du er på Støren).

Hvis du vil kjøre selv, gjør du slik:
Kjør sørover mot Oslo fra Trondheim. Når du kommer til Støren, ta av til Røros.
Følg veien ca. 40 minutter, da kommer du til et sted som heter Gåre. Sving da til Høyre med en gang, over brua. Da kommer du til et lite kryss. Der er bomkassen, det koster kr 25,-, Ta en konvolutt, skriv på reg.nr på bil, og putt pæng oppi, riv av lappen og legg synlig i ruta. Følg veien mot høyre og etter drøyt to km kommer du til en parkeringsplass med skur og diverse materialer; Der er det innsjekking til liven.

Penger

Pengesystemet som brukes i Eiron er nå å finne på våre hjemmesider. Merk at som en del av dette systemet benyttes norsk mynt som du skal bruke når du kjøper mat og drikke på vertshuset. Ta med så mye som du mener du har bruk for, og som du mener rollen har råd til.

Mat og drikke

For anledningen, har den gode herr Rimdal satt opp følgende meny:

"Jeg har æren av å kunne fortelle dere at vertshuset Den Vraltende Galte vil åpne i en provisorisk form fredag aften. Her vil det bli salg av varm og kald drikke samt diverse mat!"

Alle dager eller så langt det rekker

Øl - Brygget i de beste hvetedistriktene i det sentrale Eiron. Uslåelig smak. Et messingstykke pr flaske.

Mjød - Brygget ved foten av de store fjellene i nord av utsøkt lynghonning. Smaksatt med det aller beste krydder fra Imperiet. Pass dem for virkningen! Et og et halvt messingstykke pr mugge (1 liter), et halvstykke pr kopp (2 dl)

Vin - Fremstilt av de mest velsmakende druene helt sør i Eiron. Kjærlig behandlet av adelige med generasjoner av erfaring. Et messingstykkestykke pr kopp (2 dl)

Solbærvann (alkoholfritt) - Fåes både varmt og kaldt. Dyrket frem i klosterhagene over hele Eiron. Ryktes å gi god favør hos Moderen. Ett kvartstykke pr kopp (2 dl)

Kaffe (alkoholfritt) - Importert fra de sagnomsuste kaffebøndene på sørkysten av Imperiet. Sies å være en nattevakts beste venn. Et kvartstykke pr kopp (2 dl)

Te (alkoholfritt) - Importert fra Kirai med store kostnader. Bare duften skal være nok til varme en kvinnes hjerte. Et kvartstykke pr kopp ( 2dl)

Fredag:

Spekemat, Jegerbrød og tjukkmelk - En delikatesse fra traktene helt mot nord i Eiron. Garantert ikke skjemt. Ett og et halvt messingstykke for en god posjon.

Lørdag:

Frokost:
Havregrøt - Takket være en hemmelig oppskrift, er denne ellers dårlig omtalte retten blitt en smaksopplevelse. Prøv den! Et kvartstykke for en bolle.

Egg, pølse og bønner - En styrkebringende rett som ofte blir konsumert tidlig på dagen fordi den fører til spontane kroppslyder. Ett messingstykke for en god posjon

Middag:
Viltgryte med ris og jegerbrød - Dette er min favorittrett, og som takk for alles arbeid her i dalen spanderer jeg mat til alle er mette. Kjøttet har Æthelstan egenhendig skaffet fra skogen her i dalen, risen kommer fra Kirai og brødet fra nordtraktene. Til de som av forskjellige grunner ikke spiser kjøtt serveres det egen gryte, men bare fordi jeg er i godt humør!

Søndag:

Frokost:
Ost, tyttebær og jegerbrød - Osten er selvsagt kjøpt av en kirkeautorisert forhandler. Dette er den beste starten på dagen en sulten mann kan ha! Ett messingstykke for en god porsjon.

Havregrøt - Jeg gidder ikke si det flere ganger. Ett kvartstykke for en bolle.

Duggurd:
Blomkålsuppe og jegerbrød - Blomkålen er dyrket frem av flittige bønder ikke langt herifra, og har en utsøkt smak. Ett messingstykke for en bolle.

Rimdal ba meg hilse å si at dere må ha med spisesaker, (kopp, fat, og bestikk) selv. Vi vil gjerne vite hvor mange som er interestert i å kjøpe mat å vertshuset! Det er ikke bindende, men gir oss en viss penkepinn på hvor mye som må lages.

Diverse

Toalett: Det er en fremragende utedass i Landsbyen. Vaske seg kan man gjøre i innsjøen.

Kommunikasjon: Det er mobildekning i området, og det vil være mobiltelefon i arrangørleiren. Oddsen er også god for at flere av arrangørene har telefon på seg. Tar dere med telefoner, legg dem helst igjen i bagasjen. Skru uansett av lyden!

Verktøy: De av dere som har roller som skal hamre og sage litt, ta med livekompatibelt verktøy. Vi forlanger ikke all verden her, bare dekk til plasthåndtak og slike ting.

Ved: Vi skaffer ved. Det er ikke umulig at dere må hogge den opp i spill.

Lys: Det er MØRKT i Landsbyen om natta. Ta derfor med dere lykter hvis dere har. Vi ser helst at ingen blir sittende fast i myra eller faller i Damtjønna midt på natten, ikke sats på at andre har med lyskilder.

Spillermøte: Slik at folk skal kunne få sett på trynene til hverandre, spørre arrangørene om ting og slikt, tar vi et spillermøte førstkommende torsdag, dvs. den 24., klokka 19:00 i kjelleren på Krambua. For de av dere som ikke vet det, ligger Krambua ved Olavskvartalet, på hjørnet mellom Brattørgata og Krambugata. Si i fra om dere kan komme eller ikke, slik at vi kan flytte møtet (eller sette opp enda et) hvis det er mange som ikke kan.


Vi sees i Skyggenes Dal!