Vinternattens Klør


For bare få år tilbake var Heranis det vakreste, rikeste og mest fruktbare hertugdømmet i kongeriket Eiron. I dag er det lite som minner om dekadensens hovedsete.

Under krigen med Da-Rachas ble mange byer brent, vinmarker ødelagt og kornåkre lagt øde. Hundrevis, om ikke tusenvis av eironitter ble drept, og langt fra alle var soldater. Mesteparten av adelsklassen er omkommet, forsvunnet eller tatt med til Da-Rachas som gisler. Og som om ikke dette var ille nok, har vinteren kommet tilbake til Vinhertugens rike.

I tidligere år har Heranis vært berømt for sine milde vintre, med relativt mye sol, nesten ingen snø og mindre enn en storm hver generasjon. De siste tre årene, derimot, har vintrene blitt lengre, hardere, mer snørike og ikke minst mørkere . . . og dette har begynt å påvirke avlingene. Heranis' folk er i ferd med å bli fattige. Det er rett og slett mangel på ressurser til å gjenoppbygge landet.

På toppen av det hele har vargheiminger begynt å ferdes i riket de siste sirklene. Det ryktes at de har avtaler med både Skyggenes Dal og Hertug Vinter av Trilenira, og de benytter Heranis som ferdavei mellom de to foræderiske statene. Det som før var et paradis fylt med vin og honning, er nå et farefylt, ødelagt land.

Nylig har flere rykter begynt å gå. Ett av dem sier at grunnen til at Da-Rachas trakk seg tilbake er at de ble angrepet, og at angriperen nå seiler mot Panzotta. Det er uklart hvem eller hva denne motstanderen er, men mange tror at det er Kirrai. Hvorfor Kirrai ikke har gjort dette klart for Eiron, er dog ukjent. Det skal finnes noen små da-rachanske elementer igjen i Heranis, og noen av disse vet muligens mer om denne mystiske trusselen.

Et annet rykte er at flere adelige skal ha blitt tatt til fange tidlig i konflikten, men at de klarte å rømme under Da-Rachas' tilbaketrekning. Hvorfor de i dag, over et år etter krigens slutt, ikke har kommet til rette, er ukjent?

For å få klarhet i noen av disse tingene, har en liten gruppe heroiske eironitter bestemt seg for å reise inn i Heranis, forbi ruinene av Esobar, og inn i villmarken ved kysten, i håp om å finne sannhet omkring ryktene. Gruppen er sammensatt, og alle har sine egne grunner for å søke sannheten. Felles for dem alle er dog at en ny vinter er på vei . . . og at den sannsynligvis er enda verre enn den forrige.


Om Spillet


Dette vil være et kortvarig, actionpreget eventyr satt til villmarken i Heranis. Det blir noe gåing, men ikke overmåtelig. Hele spillet vil bli holdt utendørs, og det kommer ikke til å være noen teltleir eller liknede for spillerne, så her gjelder det å kle seg lurt. Slossing, mysterier og utforskning vil være hovedstikkordene for spillet.

Praktisk informasjon


Spillet avholdes lørdag 15. desember, med start klokka 10. Det er viktig at alle møter opp senest til dette tidspunktet, da vi bare har noen korte timer til spillet. Tid ut vil være innen klokka 17. Sted vil være et sted i Bymarka ved Trondheim; mer nøyaktig sted kommer etter hvert.

Påmelding finnes her. Spillere som er interesserte i å være SiS bes ta kontakt per e-mail, og skal ikke bruke påmeldingskjemaet. Vi trenger minst ti spillere for å avholde spillet, maks er tjue. Spillet koster 150,-, som betales til kontonummer 4202.06.10144. Den som betaler først, får først plass! Vi refunderer ikke deltageravgiftene på grunn av den korte tiden fram til spillet (med mindre spillet blir avlyst på grunn av for få påmeldte), så vær sikker på at du har tenkt å delta før du betaler.

Det er både mulighet til å spille gamle roller og komme med ønsker til nye roller; vi har med vilje ikke definert nøyaktig hvem rollene er i denne innbydelsen. Ta kontakt direkte med oss hvis du har forslag. Nye roller som blir skrevet til dette spillet vil være temmelig enkle, med mulighet for hver enkelt spiller å utvikle dem videre. Dette spillet har 15 års aldersgrense, og det vil være legitimasjonsplikt for alle deltagere.

Vi sees i Heranis!